Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka na dziko

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 6 szt
ziele angielskie 10 szt
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
czosnek ząbki 2 szt
słonina 10 dag
śmietana 0,5 szklanki
pieprz do smaku
sól do smaku
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka na dziko

Udka z kurczaka natrzeć utłuczonymi przyprawami korzennymi oraz roztartym z solą czosnkiem, odstawić do lodówki do następnego dnia. Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym, obłożyć słoniną pokrojoną w paski, wstawić do nagrzanego piekarnik, obrumienić i dopiec pod przykryciem, pod koniec podlewając śmietaną. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.09.2013 21:39
Apetyczne. Bardzo apetyczne.
Maniek2 14.10.2012 09:11
bardzo fajne
natii3624 06.07.2012 00:03
ekstra: :)
Monika193
Monika193 16.12.2010 23:02
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak