udka z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    2
  • cebula

    2
  • ząbki czosnku

    2
  • pieprz

  • sól

  • olej do smażenia

  • bulion

    1 szklanka
  • ocet

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

udka wycieramy wilgotną ściereczką skropioną octem.nacieramy przyprawą do drobiu, solą, pieprzem i odstawiamy w chłodne miejsce.na patelni smażymy rumieniąc ze wsxzystkich stron.. przekładamy do rondla, tłuszcz ze smażenia, cebulę oraz czosnek.całość dusimy około 40 minut ( mięso ma być miękkie).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat