udka z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    7-9
  • maślanka

    500 ml
  • czosnek

    5 ząbków
  • miód

    2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maślankę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, miodem, olejem oraz ziołami. Zalać powstałą masą mięso i zostawić na całą noc w lodówce. Następnie udka wysypać na sitko aby pozbyć się nadmiaru maślanki. Krakersy drobno pokruszyć można dodać jeszcze przyprawę do kurczaka złocistą i w takiej panierce obtaczać udka. Piec w naczyniu żaroodpornym ok. 30 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anulka69 05.03.2012 10:09
pycha
iwona332 01.08.2011 12:08
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat