Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

udka z kurczaka

Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka
7-9
maślanka
500 ml
czosnek
5 ząbków
miód
2 łyżki
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: udka z kurczaka

Maślankę wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, miodem, olejem oraz ziołami. Zalać powstałą masą mięso i zostawić na całą noc w lodówce. Następnie udka wysypać na sitko aby pozbyć się nadmiaru maślanki. Krakersy drobno pokruszyć można dodać jeszcze przyprawę do kurczaka złocistą i w takiej panierce obtaczać udka. Piec w naczyniu żaroodpornym ok. 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 05.03.2012 10:09
pycha
iwona332 01.08.2011 12:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak