Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kapustą kiszoną i boczkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 sztuki
kapusta kiszona 500 gram
boczek 200 gram
Kminek mielony Prymat do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
olej rzepakowy
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kapustą kiszoną i boczkiem

Kroki postępowania

1
Kapustę odsączamy z soku (jeśli nie lubimy kwaśnej przepłukujemy ją wcześniej). Boczek kroimy w kostkę.
Krok 1 - Udka z kapustą kiszoną i boczkiem foto
2
Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą, a następnie wykładamy na dno naczynia żaroodpornego. Wierzch kapusty posypujemy kminkiem.
Krok 2 - Udka z kapustą kiszoną i boczkiem foto
3
Przepłukane i osuszone udka nacieramy olejem i oprószamy przyprawą do kurczaka, ziołami oraz świeżo mielonym pieprzem.
Krok 3 - Udka z kapustą kiszoną i boczkiem foto
4
Przyprawione udka wykładamy na kapustę. Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 45 minut w 180°C, do miękkości udek.
Krok 4 - Udka z kapustą kiszoną i boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.01.2017 10:13
Dobry obiad.
Justyna Jussstiii 28.12.2016 17:55
pychotka:)
anka1988 27.12.2016 22:09
bardzo zachęcające danie
dodi 27.12.2016 14:22
mniam, mniam
agnieszka214 27.12.2016 13:44
Lubię takie mięso

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak