Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z jabłkami

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

udka z kurczaka 4 szt
jabłko winne 2 szt
masło

MARYNATA

oliwa 4 łyżki
sos sojowy 4 łyżki
ząbki czosnku 2 szt
miód prawdziwy 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z jabłkami

Podane składniki na marynatę umieścić w miseczce i połączyć. Natrzeć obdarte ze skóry i oczyszczone udka z kurczaka. Odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 3 godziny. Masło rozpuścić na patelni i obsmażyć do zrumienienia udka. Jabłka pokroić na cząstki, bez gniazd nasiennych i dołożyć do kurczaka. Podlać wodą i dusić, aż mięso będzie miękkie. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 15.01.2015 16:26
super przepis :)
Anna169Hosz 15.01.2015 15:26
Na pewno smaczne!
Anna133 15.01.2015 11:49
nie raz probowałam, polecam jabłko do mięsa !
Alex_M 15.01.2015 08:05
wyglądają mega apetycznie! :)
Ola1984 15.01.2015 07:29
Bardzo smaczna porcja mięsa.
aisoglam 14.01.2015 22:32
Smaczna potrawa :)
Renataj 14.01.2015 22:15
W najbliższym czasie wypróbuję bo zestawienie mięsa z kurczaka z jabłkami to dla mnie rozkosz podniebienia:)
Wafelek2601 14.01.2015 22:07
Bardzo dobre
ada.la 14.01.2015 21:54
fajne danie
jasiek 14.01.2015 21:47
świetny kurczak
RenataZ-et 14.01.2015 20:20
smaczne połączenie
Małgorzata Pin 14.01.2015 20:01
ciekawy przepis
irenka 14.01.2015 19:42
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak