Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z imbirem i miodem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 6 szt
imbir starty 4 cm
sól i pieprz do smaku
miód 0,5 szkl
masło 0,5 kostki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sok z cytryny 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z imbirem i miodem

Imbir zetrzeć na tarce i natrzeć nim udka,a następnie posolić je, popieprzyć i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na noc. Na drugi dzień polać miodem, dodać wiórki masła na wierzch i do smaku posypać ziołami. Piec w nagrzanym piekarniku około 50 -60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sliwka 12.03.2016 18:44
Ciekawy przepis;))
agnieszka214 12.03.2016 16:53
Wspaniałe miesko do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak