Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z grejpfrutem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
grejpfrut różowy 2 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
tymianek do smaku
sok malinowy 1/3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z grejpfrutem

Kroki postępowania

1
Z jednego grejpfruta zetrzeć skórkę a połowę pokroić wpół plastry, z pozostałej połowy i z drugiego wycisnąć sok. Udka opłukać i osuszyć, przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać startą skórką. Położyć plasterki grejpfruta.
Krok 1 - Udka z grejpfrutem foto
2
Do soku z grejpfruta dodać syrop malinowy i wymieszać. Zalać sokiem. Odstawić na 4 godziny do lodówki.
Krok 2 - Udka z grejpfrutem foto
3
Papryki pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w dużą w kostkę.
Krok 3 - Udka z grejpfrutem foto
4
Udka posolić i popieprzyć. Kawałki papryki wyłożyć na udka.
Krok 4 - Udka z grejpfrutem foto
5
Posypać cebulką. Na koniec posypać do smaku tymiankiem.
Krok 5 - Udka z grejpfrutem foto
6
Całość piec około 60 minut w nagrzanym piekarniku.
Krok 6 - Udka z grejpfrutem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 11.05.2015 12:55
odważne połączenie
Gracer 11.05.2015 10:25
to jest pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak