Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w tajskiej marynacie

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka całe 6 sztuk
olej roślinny 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
sos tajski z chilii 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat 2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w tajskiej marynacie

Udka umyć pod bieżącą woda zostawić do obsuszenia. Przygotować marynatę : Sos sojowy połaczyć z sosem tajskim,olejem i przyprawą do kurczaka,wymieszać wszystko razem i tak przygotowaną marynatą natrzeć posolone wczesniej z każdej strony udka ,ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić na 2 godziny do lodówki aby mięso przeszało marynatą . Po czym włozyc do nagrzanego piekarnika do 180* i piec około 60-70 minut aż mięso będzie miękkie a skórka chrupiąca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

probofka 17.05.2013 15:05
lubię pikantnie przyrządzonego kurczaczka
Konczi 16.05.2013 17:38
lubię takie chrupiące udka
w mojej kuchni 16.05.2013 17:35
przypieczone super
marcia7 16.05.2013 17:22
super złociste
Marta11 16.05.2013 16:38
apetyczne udka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak