Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w sosie po seczuańsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sos pomidorowy 500 ml po seczuańsku
udka kurczaka 2 szt
cebula biała 1 szt
bazylia 10 listków
oliwa 4 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 4 szczypty
Sól czosnkowa jodowana Prymat 4 szczypty
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w sosie po seczuańsku

Kroki postępowania

1
Do garnka wlewamy oliwę i dajemy bazylię, lekko przesmażamy, uważając by się nie spaliło.
Krok 1 - Udka w sosie po seczuańsku  foto
2
Następnie wlewamy sos se słoika, dodajemy poszatkowaną cebulę, dostałam do testów, normalnie takich gotowców nie używam, ale nalezy wykorzystać to co sie ma więc powstało pyszne danie.
Krok 2 - Udka w sosie po seczuańsku  foto
3
Do sosu wkładamy mięso, doprawiamy i gotujemy na wolnym ogniu przez 70min, sos ma odparować, całość zgęstnieć, a mięso powinno odchodzić od kości. Ja podaję zawsze z kluseczkami ziemniaczanymi.
Krok 3 - Udka w sosie po seczuańsku  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 04.07.2016 10:29
Wygląda smakowicie
IZABELA29 02.07.2016 14:18
Pyszne miesko
Lis 01.07.2016 10:00
Bardzo smakowite:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak