Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka 4 szt
kostka grzybowa 2 szt
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzeczka
mąka 1 łyżka
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym

Udka myjemy ,solimy doprawiamy papryką czerwoną słodką . Na patelni rozgrzewamy olej smażymy na nim udka na złoto z dwóch stron. Dodajemy wyciśnięty czosnek , pokrojoną cebulę .Smażymy dodajemy pokrojone pieczarki . Kruszymy kostkę grzybową smażymy . Dolewamy wodę i dusimy dalej. Dodajemy drugą kostkę warzywną dusimy do miękkości mięsa. zaciągamy mąką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 09.08.2012 15:35
aż ślinka cieknie
Katarzyna/kate1980 06.08.2012 22:54
na pewno smaczne
Agnieszka54 06.08.2012 18:25
pycha
agaK. 06.08.2012 13:51
pyszności, muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak