Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w śmietanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
śmietana 30% 1/3 szklanki
mąka 1,5 łyżki
tłuszcz do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w śmietanie

Kroki postępowania

1
Udka umyć, osuszyć, natrzeć przyprawami i odstawić na godzinę.
Krok 1 - Udka w śmietanie foto
2
Tłuszcz rozgrzać na patelni i na gorący ułożyć udka. Usmażyć. od czasu do czasu podlewając wodą. Gdy udka są już prawie miękkie zalewamy je słodką śmietana i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Krok 2 - Udka w śmietanie foto
3
Gdy mięso jest miękkie wyjmujemy a do pozostałego tłuszczu dolewamy trochę wody i zagęszczamy mąką robiąc sos. Podajemy z ulubionym dodatkiem polanym zrobionym sosem.
Krok 3 - Udka w śmietanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 04.02.2014 12:34
fajny pomysł
Róża1 29.11.2013 22:56
palce lizać:-)
MAR3STA 05.03.2013 18:37
bardzo smakowite
Krystyna32 12.02.2013 06:33
pycha
marcia7 10.02.2013 11:57
śmietana daje fajny efekt też tak robię
wyattearp 10.02.2013 11:50
fajne
pajbek 10.02.2013 11:46
Super te udka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak