Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w panierce keczupowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
keczup 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyzeczki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w panierce keczupowej

Mięso myjemy nacieramy ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem, papryką i posiekanym czosnkiem. Zawijamy w folię i wkładamy na godzinę do lodówki. W śmietanie mieszamy keczup i smarujemy udka, po czym obsypujemy je bułką tartą, wkładamy do natłuszczonej formy i przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w 200 stopniach do 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga-25 05.12.2014 15:58
fajne na obiadek niedzielny!
Sylwia26 18.09.2014 16:28
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak