Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w majonezie na ryżu

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
ryż 200 gram
majonez 4 łyżki
bulion 1 szkl
sól
czosnek 2 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w majonezie na ryżu

Kroki postępowania

1
Udka obdzieramy ze skóry. Majonez mieszamy z ziołami prowansalskimi,solą,przyprawą do kurczaka i rozgniecionym czosnkiem. Udka smarujemy przygotowanym majonezem i marynujemy przez noc w lodówce.
Krok 1 - Udka w majonezie na ryżu foto
2
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Wsypać surowy ryż i układać udka, podlać woda lub bulionem.
Krok 2 - Udka w majonezie na ryżu foto
3
Udka powinny być ułożone ściśle, tak żeby nie było widać ryżu.
Krok 3 - Udka w majonezie na ryżu foto
4
Podawać z ulubioną surówką.
Krok 4 - Udka w majonezie na ryżu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 15.02.2014 11:30
oo pomysłowe i ciekawe :D
Katarzyna59 25.06.2013 08:32
świetny przepis
gusia1000 10.06.2013 11:43
Fajny jest taki obiad.
MagdaXXX 22.05.2013 19:49
ekstra pomysł
Beata23 22.05.2013 09:03
pysznie wyglada
Alex_M 22.05.2013 08:11
musi byc smaczne!
irenka 21.05.2013 20:37
wyglądają apetycznie
Bernadeta1 20.05.2013 00:06
bardzo smacznie wygląda
fotoviderek 19.05.2013 08:31
Wspaniałe udka. Pycha :)
Gracer 18.05.2013 11:38
smaczne jedzonko
IwonaDD 18.05.2013 10:17
wyglądają pysznie !!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak