Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w majeranku pod cebulową pierzyną

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka całe 6 sztuk
cebula biała 3 sztuki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1,5 łyżeczki
oliwa 4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w majeranku pod cebulową pierzyną

Udka myję,osuszam na reczniku papierowym,oddzielam pałki od podudzi nacieram oliwą z każdej strony,solę równomiernie i wcieram majeranek oraz posypuję pieprzem,i przyprawą do kurczaka układam mięso w naczyniu żaroodpornym.

Cebulę obieram kroję w piórka obsypuję wierzch mięsa,przykrywam naczynie i wkładam na całą noc do lodówki aby mięso przeszło przyprawami.

Na drugi dzień wyciagam z lodówki ogrzewam do temp pokojowej i wkładam do nagrzanego piekarnika do 180*c i piekę około 50 minut.

Na 10 minut przed końcem pieczenia odkrywam naczynie aby mięso i cebula się przyrumieniła.

Podaję gorace z bukietem ulubionych surówek i pure ziemniaczanym. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 14.12.2013 09:35
Przepyszne udka :)
Mniam 09.12.2013 12:27
Głodna się robię jak na to patrzę :)
Patriszja
Patriszja 09.12.2013 08:31
mmmmmm palce lizać
Kuchenka 09.12.2013 08:26
apetyczne danie
Anna133 08.12.2013 19:02
uwielbiam takie dania z drobiu
Laila2786 08.12.2013 18:45
wyglądają smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak