Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w ketchupie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

podudzia z kurczaka 4 szt
mąka pszenna 2-3 łyżki
Czosnek suszony Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
olej do smażenia

sos

ketchup pikantny 1,5 szkl
kostka rosołowa 1 szt
woda 1,5 szkl
sok z cytryny 1/2 szt
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w ketchupie

Kroki postępowania

1
Podudzia z kurczaka przyprawiamy, solą, pieprzem , papryką i czosnkeim granulowanym, wcieramy przyprawy w mięso.
Krok 1 - Udka w ketchupie foto
2
Mięso obtaczamy w mące i każdej strony i smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Udka w ketchupie foto
3
Do garnka dodajemy wodę, ketchup, kostkę rosołową, sok z cytryny oraz sól i cukier ( musimy spróbować i dodać według własnego smaku ). Gotujemy sos.
Krok 3 - Udka w ketchupie foto
4
W naczyniu żaroodpornym układamy podsmażone mięso. Mieso zalewamy gorącym sosem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 1 godzinę.
Krok 4 - Udka w ketchupie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 10.04.2016 08:29
bardzo ciekawe :)
jagoda5913 10.04.2016 00:09
dobre danie
Motorek 09.04.2016 19:51
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak