Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w białym winie z kminkiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
sok z połowy cytryny
sól
kminek 1 łyżka
białe wino 250 ml
udka z kurczaka 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w białym winie z kminkiem

Udka myjemy i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Smażymy udka na oliwie po 2-3 minuty z każdej strony na rumiano. Przekładamy do rondelka i wlewamy wino, sok z cytryny, dodajemy kminek i doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy ok. 30 min. W razie potrzeby podlewamy winem. Podajemy z tłuczonymi ziemniakami i dowolną sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 02.11.2013 16:59
Wygląda super!!!!
Babciagramolka 02.11.2013 16:44
Na taki obiadek to można mnie zapraszać.
2milutka 02.11.2013 16:31
uwielbiam dania z kminkiem myślę ze by mi smakowało
sanielcia 02.11.2013 14:25
bardzo fajny przepis
dodi 02.11.2013 14:24
pyszne udaczka
Mniam 02.11.2013 14:11
Wygląda pysznie!
Ania84 02.11.2013 14:06
nie każdy lubi tą aromatyczną przyprawę, ale nam bardzo przypadła do gustu :)
Konczi 02.11.2013 14:04
nie przepadam za kminkiem ale wyglądają super
Olga_SK 02.11.2013 13:53
To musi być pyszotka :)
gosia561 02.11.2013 13:47
fajnie przyprawione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak