Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka smażone z natką pietruszki

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

udka z kurczaka 3-4 szt
natka pietruszki 1 pęczek
masło 50 g

MARYNATA

oliwa 3-4 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
ząbki czosnku 1 szt
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Udka smażone z natką pietruszki

Kroki postępowania

1
Przygotować marynatę umieszczając wszystko w miseczce. Czosnek należy przecisnąć przez praskę.
Krok 1 - Udka smażone z natką pietruszki foto
2
Udka oczyścić obdzierając ze skóry i obtoczyć w marynacie. Odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc.
Krok 2 - Udka smażone z natką pietruszki foto
3
Masło rozgrzać na patelni i kłaść udka. Smażyć na rumiano z dwóch stron. Podlać odrobiną wody, żeby masło się nie zaczęło palić. Przykryć pokrywką i dusić ok godziny. Pod koniec dodać całe gałązki natki pietruszki.
Krok 3 - Udka smażone z natką pietruszki foto
4
Kiedy się usmaży można podawać np z ziemniakami i surówką. Smacznego!
Krok 4 - Udka smażone z natką pietruszki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 12.01.2015 23:29
Super mięsko :-)
dollce 12.01.2015 12:20
fajna propozycja ;)
fotoviderek 11.01.2015 22:42
Mięsko pierwsza klasa :)
norweska20 11.01.2015 22:09
smakowite mięso
erym 11.01.2015 21:32
ale to cudnie wyglada....
RenataZ-et 11.01.2015 21:20
bardzo smaczne danie
Sroczka 11.01.2015 21:00
Ależ to mięsko smakowicie wygląda.
Beatris 11.01.2015 20:52
Apetycznie przygotowane mięsko:)
gosia1988 11.01.2015 20:27
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak