Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pod selerową skorupką

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 1 kg
seler 100-150 g
cebula 1 szt
olej 4 łyżki
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pod selerową skorupką

Kroki postępowania

1
Myjemy udka , osuszamy , zdejmujemy skórę.
Krok 1 - Udka pod selerową skorupką foto
2
Obieramy czosnek , kroimy drobno.
Krok 2 - Udka pod selerową skorupką foto
3
Obieramy cebulę , siekamy.
Krok 3 - Udka pod selerową skorupką foto
4
Ścieramy na tarce pora.
Krok 4 - Udka pod selerową skorupką foto
5
W misce mieszamy cebulę , czosnek , selera i olej.Wsypujemy sól i przyprawy.
Krok 5 - Udka pod selerową skorupką foto
6
Udka układamy w naczyniu do pieczenia , smarujemy marynatą , pieczemy udka do miękkości.
Krok 6 - Udka pod selerową skorupką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 20.06.2015 15:31
Róża1 - w kroku 6 napisałam
Róża1 18.06.2015 21:54
fajny przepis , tylko nie napisałaś w którym momencie dajesz tę selerową kołderkę ???
Betina#45 18.06.2015 20:52
Świetna panierka ! wygląda wspaniale ;)
gosia56 18.06.2015 20:41
na pewno pyszne mięsko;)
Bernadeta1 18.06.2015 20:30
nie jadłam takich ale na pewno bardzo by mi smakowały
Aannkaa82 18.06.2015 18:03
Bardzo apetyczne miesko
ilka01 18.06.2015 17:48
super przepis :)
gosia561 18.06.2015 17:48
kusząca taka panierka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak