Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pod pierzynka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka całe 6
smietana 18% 1
zupka w proszku pieczarkowa 3

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pod pierzynka

Udka z kurczaka umyc,zupki pieczarkowe wysypac do miski,obtoczyc udka w zupce z proszku bardzo dokladnie,ulozyc na blasze posmarowanej olejem(ale niejest to konieczne)na koniec na kazdym udku polozyc kleksa ze smietany(ja rozsmarowuje ja po udku)najlepsza gesta mazurska.Piec az smietana zacznie sie rumienic,ok45min w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak