Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka po meksykańsku.

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

udka kurczaka 4 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat według uznania
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat według uznania
miód prawdziwy 4 łyżki
olej 2 łyżki

Sos

cebula 2 sztuki
czosnek 4-5 ząbków
papryka czerwona 1 duża sztuka
kukurydza w puszce 1 puszka
pomidory w puszce 1 puszka
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka po meksykańsku.

1. Udka oczyścić ,umyć i dokładnie osuszyć,następnie natrzeć przyprawami i papryką,ułożyć w formie do pieczenia ,dodać olej i upiec do miękkości,około 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.Pod koniec pieczenia udka posmarować miodem.
2. Paprykę umyć ,usunąć gniazda nasienne i pokroić na niewielkie kawałki.Cebulę i czosnek obrać i pokroić,przesmażyć na oleju (należy uważać ,żeby za mocno nie przypiec),dodać pomidory z puszki i pokrojoną paprykę.Całość dusić do miękkości.
3.Do miękkich warzyw dodać odsączoną kukurydzę,oraz przyprawić do smaku solą,pieprzem i papryką w proszku.
4.Upieczone udka podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 22.04.2017 22:30
Dziękuję:)
gusia1000 24.06.2015 16:08
Syte jedzenie.
Babeczka35 24.06.2015 07:29
Dziękuję:)
Natalija 23.06.2015 18:22
bardzo lubię takie smaki, a całość wygląda bardzo apetycznie
Łukasz15 23.06.2015 17:12
Ciekawy pomysł
aginaa 23.06.2015 16:35
smaczne danie
ewelinapac 23.06.2015 15:23
pyszne mięsko
gusia1000 23.06.2015 14:58
Obiad na medal.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak