Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka po meksykańsku

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

udka kurczaka 5 szt.

Marynata

miód płynny 1 łyżka
keczup 2 łyżki
oliwa 2-3 łyżki
napój typu cola 1/4 szklanki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
tabasco do smaku
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka po meksykańsku

Udka opłukać i osuszyć. Przełożyć do miski.

Wszystkie składniki na marynatę dokładnie ze sobą połączyć. Marynatą zalać udka, wymieszać. Miskę z udkami przykryć folią spożywczą i odstawić na kilka godzin ( lub na całą noc ).

Po tym czasie udka ułożyć na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym i piec przez około 30 - 40 minut w temperaturze 180°C.

Podawać np. z warzywami z patelni i/lub ryżem oraz z ulubionymi dipami ( u mnie guacamole oraz salsa śmietanowa ).

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 31.03.2015 22:15
wspaniały obiadek
MałaMi89 31.03.2015 21:32
Uwielbiam udka po meksykańsku :) ale osobiście robię ciut inaczej :)
erym 31.03.2015 21:13
ciekawe naprawde!
Katarzyna59 31.03.2015 21:07
fantastyczne!!!
wwwiolka 31.03.2015 20:43
Bardzo fajny przepis.
2milutka 31.03.2015 19:54
kolorowe danie;)
Ania321 31.03.2015 19:35
smaczny obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak