Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka po meksykańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurze 4 szt
cukinii 50 dag
pomidorów 50 dag
cebuli 25 dag
cytryny 3 plasterki
czosnku 4 ząbki
białej fasoli 1 puszka
rozmarynu 1 gałązka
tymianku 5 gałązek
oliwy z oliwek 3 łyżki
oliwek czarnych 5 dag
bulion 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Udka po meksykańsku

Pokrojone na połówki udka obsmaż na oliwie, oprósz solą i pieprzem. Wyjmij. W tym samym tłuszczu uduś plastry cukinii i cebuli. Dodaj siekany czosnek i zioła oraz pokrojone pomidory. Podlej bulionem. Przypraw solą i pieprzem. Włóż udka i duś pod przykryciem 30 minut. Na 5 minut przed końcem duszenia dodaj osączona fasolę i oliwki. Podawaj udekorowane cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 09.01.2013 18:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak