Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka po amerykańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
ryż 1 szklanka
kostka rosołowa 1 sztuka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka po amerykańsku

Udka dokładnie czyścimy i obsypujemy przyprawą. Odstawiamy na ok 1-2 godz. Gotowe obsmażamy na patelni z obydwu stron. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy ryż, na to wkładamy udka i zalewamy rosołkiem rozpuszczonym w 2 szklankach wody. Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 1godz 20 min w temp. 200C. Podajemy z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak