Udka pieczone ze szczyptą orientu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • podudzia z kurczaka

    4 szt
  • cebula

    1 szt (posiekana)
  • ząbki czosnku

    2 szt (zmiażdżone)
  • imbir starty

    1 łyżka
  • Przyprawa garam masala orientalna Prymat

    1 łyżka
  • mleko kokosowe

    100 ml
  • sos rybny

    3 łyżki

Dodatkowo

  • cukinia

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • jabłko

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka kurczaka po umyciu i osuszeniu naciąłem ostrym nożem. Składniki marynaty wymieszałem. Włożyłem do niej podudzia. Odstawiłem na 2 godziny do lodówki. W międzyczasie przygotowałem warzywa do grillowania. Paprykę po umyciu i usunięciu nasion, pokroiłem na szerokie paski. Cebulę pokroiłem na dość grube talarki. Jabłko pokroiłem na plastry. Cukinię natomiast na długie paski. Po wyjęciu udek z marynaty ułożyłem na tacce wraz z warzywami i piekłem na rozgrzanym grillu, obracałem co 3 minuty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 05.01.2016 13:16
Bardzo apetyczne kurczaczki :)
Damiano 05.01.2016 12:19
wyglądają pysznie
bertpvd 05.01.2016 09:27
zdecydowanie moje ulubione smaki :)
Ewelina1991 05.01.2016 08:43
apetycznie wyglądają
Renata9 05.01.2016 07:47
Bardzo smaczne udka :-)
olkaaa 05.01.2016 07:38
fajny pomysł
paulina2157 05.01.2016 07:22
pięknie się przentują

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat