Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka pieczone w słodkiej glazurze

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 sztuki
sos sojowy 2 łyżeczki
oliwa 2 łyżki
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
miód 3 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
imbir starty 1 łyżka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 opak
czosnek 4 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: udka pieczone w słodkiej glazurze

Kroki postępowania

1
udka umyć i przeciąć na pół
Krok 1 - udka pieczone w słodkiej glazurze foto
2
w pojemniku wymieszać oliwę z sosem sojowymi miodem sokiem z cytryny dodać lubczyk oraz przyprawę do kurczaka ,wymieszać dodać starty imbir
Krok 2 - udka pieczone w słodkiej glazurze foto
3
,tak przygotowana glazurą natrzeć mięso i odstawić na 2 godz
dodać ząbki czosnku i piec
Krok 3 - udka pieczone w słodkiej glazurze foto
4
1,5 godz w temp. 190 stopni ,co jakiś czas polewać mięso glazurą z dna naczynia aby skórka była chrupka.
SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Krok 4 - udka pieczone w słodkiej glazurze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 16.12.2014 15:33
smaczne mięsko
wwwiolka 16.12.2014 15:23
Bardzo fajny przepis.
Ania84 16.12.2014 15:12
ale smakowite mięsko
Joannasz3190 16.12.2014 13:54
Pyszności :)
pestka 16.12.2014 13:31
wyglądają smakowicie
erym 16.12.2014 12:52
pieknie wypieczone, brawo!
Grazyna0211 16.12.2014 12:47
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak