Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pieczone w paprykowej panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 8 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
sól do smaku

Porada

Udka można również grillować w piekarniku lub na ogrodowym grillu.

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone w paprykowej panierce

Udka drobiowe umyć i osuszyć. W jednej miseczce rozmieszać jajka z ostrą i słodką czerwoną papryką. Dosolić do smaku. Do drugiej miseczki wsypać bułkę tartą. Udka obtoczyć najpierw w jajku a następnie w bułce tartej. Układać w naczyniu żaroodpornym. Delikatnie skropić oliwą z oliwek. Piec w temperaturze 190*C z termoobiegiem przez 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.10.2014 08:32
Apetyczne udka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak