Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pieczone w ketchupowo-majonezowej marynacie

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Sposób na soczyste mięsko z kurczaka, z chrupiącą skórką. Szybkie, łatwe oraz pyszne danie. Takie obiady lubię najbardziej, bez dużego nakładu pracy. Polecam wszystkim nawet tym na diecie.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt.
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 0.5 opakowania
majonez 2 łyżki
ketchup pikantny 2 łyżki
czosnek ząbki 3 szt.
posiekany koperek 1 garść

Porada

Polecam udka przyprawione i posmarowane odstawić na noc do lodówki.

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone w ketchupowo-majonezowej marynacie

Udka umyć i osuszyć. Posypać przyprawą do kurczaka po myśliwsku z obu stron i ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
W miseczce wymieszać majonez z ketchupem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie wymieszać i posmarować udka po całości. Można odstawić na kilka godz. do lodówki lub od razu piec.
Piec w temp. 170 C przez ok. 1 godz.
Podawać z ulubionymi dodatkami, przed podaniem posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak