Udka pieczone w ketchupowo-majonezowej marynacie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Sposób na soczyste mięsko z kurczaka, z chrupiącą skórką. Szybkie, łatwe oraz pyszne danie. Takie obiady lubię najbardziej, bez dużego nakładu pracy. Polecam wszystkim nawet tym na diecie.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    4 szt.
  • Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat

    0.5 opakowania
  • majonez

    2 łyżki
  • ketchup pikantny

    2 łyżki
  • czosnek ząbki

    3 szt.
  • posiekany koperek

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka umyć i osuszyć. Posypać przyprawą do kurczaka po myśliwsku z obu stron i ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
W miseczce wymieszać majonez z ketchupem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie wymieszać i posmarować udka po całości. Można odstawić na kilka godz. do lodówki lub od razu piec.
Piec w temp. 170 C przez ok. 1 godz.
Podawać z ulubionymi dodatkami, przed podaniem posypać koperkiem.

SlodkoSlodka83
Polecam udka przyprawione i posmarowane odstawić na noc do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat