Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pieczone na ryżu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 250 g
udka kurczaka 5 szt
Przyprawa do mięs Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Liść lubczyku suszony Prymat
pieczarki 5 szt
woda 500 ml
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone na ryżu

Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Pieczarki kroimy w plasterki. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy surowy ryż oraz połowę pieczarek. Kurczaka przyprawiamy przyprawą do mięsa i ostrą czerwoną papryką. Układamy na ryżu. Zasypujemy resztą pieczarek. Przygotowujemy zalewę. Wodę mieszamy z koncentratem pomidorowym, liściem lubczyku, przyprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy mięso . Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 26.02.2016 10:40
bardzo smaczne danie
Magula 24.11.2014 16:47
pyszne danie
Mniam 24.11.2014 11:52
Strasznie dawno robiłam udka na ryżu. Twoje wyglądają smakowicie.
Konczi 24.11.2014 11:40
wow !!! jak pięknie wygląda!
VioletoweKucharzenie 24.11.2014 10:00
ostre udka z ryżem, częstuj się Martuś:-)
Marta Ryżek-Kalkowska 24.11.2014 09:14
Violka moje smaki...mmmmmmmm :)
Ewelina1991 24.11.2014 09:06
pyszności!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak