Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pieczone

2.0
(5)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Smaczne udka w marynacie miodowo-czosnkowej ;)

Składniki:

Marynata :

miód 1.5 łyżki
czosnek ząbki 7 sztuk
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżki
olej rzepakowy 10 łyżek
oregano 1 łyżek
papryka mielona 1 łyżka

Mięso :

ćwiartki z kurczaka 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone

Przygotowanie :

1
Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą połączyć.
Krok 1 - Udka pieczone foto
2
Umyte i osuszone mięso dokładnie natrzeć marynatą i na noc schować do lodówki.
Krok 2 - Udka pieczone foto
3
Następnie mięso przełożyć na dużą blachę, polać pozostałą marynatą.
Krok 3 - Udka pieczone foto
4
Piec w piekarniku, w temp. 140 stopni przez ok. 75-80 min.
Krok 4 - Udka pieczone foto
5
A potem już tylko się zajadać ;)
Krok 5 - Udka pieczone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak