Udka pieczone

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Smaczne udka w marynacie miodowo-czosnkowej ;)
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marynata :

  • miód

    1.5 łyżki
  • czosnek ząbki

    7 sztuk
  • Kucharek przyprawa do potraw

    2 łyżki
  • olej rzepakowy

    10 łyżek
  • oregano

    1 łyżek
  • papryka mielona

    1 łyżka

Mięso :

  • ćwiartki z kurczaka

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie :

Krok 1 - Udka pieczone foto
Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą połączyć.
Krok 2 - Udka pieczone foto
Umyte i osuszone mięso dokładnie natrzeć marynatą i na noc schować do lodówki.
Krok 3 - Udka pieczone foto
Następnie mięso przełożyć na dużą blachę, polać pozostałą marynatą.
Krok 4 - Udka pieczone foto
Piec w piekarniku, w temp. 140 stopni przez ok. 75-80 min.
Krok 5 - Udka pieczone foto
A potem już tylko się zajadać ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat