Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka papryką nadziane w marynacie bazyliowej :)

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 6 sztuk
papryka czerwona 1 sztuka
olej roślinny 40 ml
Bazylia suszona Prymat 2 łyzeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyzeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1\3 łyzeczki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 0,5 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka papryką nadziane w marynacie bazyliowej :)

Kroki postępowania

1
W miseczce przygotowujemy marynatę złożoną z : oleju, bazylii, czosnku , papryki czerwonej.
Krok 1 - Udka papryką nadziane w marynacie bazyliowej :) foto
2
Z udek ściągamy skórę i nacinając w kilku miejscach umieszczamy w nich kawałki papryki.
Krok 2 - Udka papryką nadziane w marynacie bazyliowej :) foto
3
Marynatę nakładamy na udka i odstawiamy w zimne miejsce na minimum 3 godziny.
Krok 3 - Udka papryką nadziane w marynacie bazyliowej :) foto
4
Po tym czasie udka umieszczamy w blaszce do pieczenia i delikatnie dodatkowo obsypujemy przyprawa do drobiu. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy godzinę w 180 stopniach. Smacznego :)
Krok 4 - Udka papryką nadziane w marynacie bazyliowej :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.10.2016 18:54
smaczne, aromatyczne udka
Ania321 14.10.2016 23:19
apetycznie wyglądają :)
adelajda 14.10.2016 21:58
Smakowite udka
Renata9 14.10.2016 21:44
Pyszny obiadek
Edith85 14.10.2016 20:44
Smakowite mięsko, chętnie bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak