Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka panierowane-zapiekane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udzcie z kurczaka 1 kg
sól
Papryka słodka mielona Prymat
bułka tarta pikantna
jajko
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: udka panierowane-zapiekane

Kroki postępowania

1
mięso myjemy, osuszamy, solimy, paprykujemy i odstawiamy na godzinę do lodówki
Krok 1 - udka panierowane-zapiekane foto
2
następnie kawalki kurczaka obtaczamy w mące następnie w jajku i pikantnej bułce tartej
Krok 2 - udka panierowane-zapiekane foto
3
opanierowane mięso obsmażamy z obu stron na złoty kolor
Krok 3 - udka panierowane-zapiekane foto
4
tak zarumienionego kurczaka układamy na blaszkę, wcześniej wyłożoną folią aluminiową, podlewamy tłuszczem pozostałym ze smażenia, zakrywamy folią i pieczemy w piekarniku przez 30 minut w tem. 180 stopni.
Krok 4 - udka panierowane-zapiekane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 30.10.2012 15:17
znakomite
magdziorka6 28.03.2012 22:12
najleprze
kuklik 18.01.2012 10:30
to coś dla mnie
ziutula
ziutula 14.01.2012 18:21
dobre mięsko...
suzana 13.01.2012 20:30
lubię taki
owca441 13.01.2012 18:01
tak przyrządzone są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak