Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka na słodko, czyli marynowane w miodzie

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

miód płynny 2 łyżki
keczup łagodny 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
oliwa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka

Mięso

udka z kurczaka 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka na słodko, czyli marynowane w miodzie

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą połączyć.
Krok 1 - Udka na słodko, czyli marynowane w miodzie foto
2
Udka umyć, osuszyć i pędzelkiem smarować marynatą. na noc schować do lodówki.
Krok 2 - Udka na słodko, czyli marynowane w miodzie foto
3
Następnie ułożyć na blasze i przelać pozostałą marynatę.
Krok 3 - Udka na słodko, czyli marynowane w miodzie foto
4
Piec w temp. 160 stopni przez ok. 120 min. od czasu do czasu polewając wytworzonym płynem.
SMACZNEGO!
Krok 4 - Udka na słodko, czyli marynowane w miodzie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 03.11.2016 10:58
wygląda pysznie
Pani Domu 03.11.2016 10:44
smacznie zamarynowane
Malinka 03.11.2016 10:13
Szczerze polecam :)
Docherro 03.11.2016 00:13
Już czuję ich wspaniały smak:)
hanbes 02.11.2016 17:37
Ups, coś mi się zdaje że tenże przepis "biorę" do mojej księgi. Wygląda naprawdę apetycznie, wchodzę w to! :)
Konczi 02.11.2016 17:01
Pyszna propozycja, wyglądają rewelacyjnie - to lubię :)
Margo1 02.11.2016 17:00
wyglądają fantastycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak