Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka na ryżu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 1,5 kg
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
por 1 szt
ryż 1 szkl
woda ciepła 3,5 szkl
kostka rosołowa 3 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka na ryżu

Kroki postępowania

1
Pałki z kurczaka skroplić olejem , oprószyć przyprawami i odstawić do lodówki na kilka godzin a nawet całą noc.
Krok 1 - Udka na ryżu foto
2
Kurczaka obsmażyć z każdej strony na patelni.
Krok 2 - Udka na ryżu foto
3
Pora , oczyścić i pokroić na pól plasterki. Marchew, pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce. Warzywa wymieszać z ryżem.
Krok 3 - Udka na ryżu foto
4
Połowę warzyw z ryżem ułożyć na spód naczynia żaroodpornego na to nogi z kurczaka i resztę warzyw z ryżem.
Krok 4 - Udka na ryżu foto
5
W wodzie rozpuścić kostki rosołowe i zalać warzywa z kurczakiem.
Krok 5 - Udka na ryżu foto
6
Naczynie przykryć folią i piec 1 h w temp 170 stopni.
Krok 6 - Udka na ryżu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 23.08.2016 12:29
Smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak