Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka na kapuście

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 4
kapusta kiszona 500 g
marchew
cebula
sól
pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Udka na kapuście

Udka kurczaka dobrze umyć i osuszyć i przyprawić solą i pieprzem.
Kapustę odcedzić, przelać wrzątkiem, pokroić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Marchew i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na kapuście rozłożyć marchew, a następnie jabłko. Następnie ułożyć wcześniej przygotowane udka. Cebulę pokroić w plastry i położyć na mięsie. Na samym końcu dać kawałeczki masła.
Piec pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 st przez ok godzinę. 15 minut przed końcem odkryć naczynie.
Kapustę oczywiście wykorzystujemy jako dodatek do obiadu. Nie trzeba nic już więcej z nią robić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 12.01.2014 19:32
Pyszny pomysł.
halina17 12.01.2014 19:26
Dobra propozycja na danie z udek.
babajaga1969 12.01.2014 19:11
smaczne połączenie
Olga_SK 12.01.2014 19:07
Fajny pomysł :)
Czyki 12.01.2014 18:11
Mega świetny pomysł, oj poczęstowałabym się takim specjałem:)
sylwia_sl 12.01.2014 17:57
Ciekawy sposób na udka, na pewno wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak