Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka na grzybach i kapuście

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 sztuki
kapusta kiszona 40 dag
grzyby leśne 50 dag
papryka 1 do smaku
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 do smaku
masło 10 dag
ziele angielskie 2 kulki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka na grzybach i kapuście

Udka dokładnie myję, dzielę na połówki , każde posypuję solą ziołową i nacieram papryką. Odstawiam na 1- 2 godzin( najlepiej w lodówce)
Oczyszczone grzyby kroję , zalewam w garnku wodą, doprowadzam do wrzenia, odcedzam i płuczę z powstałej piany pod bieżącą wodą. Zostawiam aby odciekły.
Na patelni rozpuszczam masło, dodaję grzybki i smażę jakieś 5 minut.
Kiszoną kapustę kroję drobno, przekładam do żaroodpornego garnka, dodaję ziele angielskie, na kapustę wykładam równomiernie podsmażone grzyby. Na grzybkach układam udka.
Wstawiam do nagrzanego do 200 st.C piekarnika, i piekę 80 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysiowa 21.10.2012 13:18
polecam:)
treonina 21.10.2012 07:36
spróbuję :-)
Henryka2 20.10.2012 23:47
Prosty a bardzo apetyczny przepis.
marinia 20.10.2012 23:44
pomysłowe, ciekawe jak smakuje...
zbysiowa 20.10.2012 22:01
Dziękuję:)
emeslive 20.10.2012 22:00
Bardzo apetyczne danie, przepis godny polecenia!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak