Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka kurczaka z majonezem i panierką kukurydzianą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka wg uznania
sól, pieprz do smaku
majonez tradycyjny 4-5 łyżek
płatki kukurydziane wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Udka kurczaka z majonezem i panierką kukurydzianą

Udka umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami. Majonez wymieszać z odrobina soli i pieprzu. Każdy kawałek mięsa ułożyć w naczyniu żaroodpornym (skórką do góry), mięso posmarować majonezem, a na sam wierzch posypać pokruszonymi płatkami kukurydzianymi. Piec około 1 godz w 210 C.
P.S. Dodanie majonezu powoduje, że mięso jest soczyste ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna56 02.04.2012 22:37
Smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak