Udka kurczaka z majonezem

Udka kurczaka z majonezem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    4 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • ketchup

    2 łyżki
  • Czosnek suszony Prymat w młynku

    1 łyżeczka
  • olej

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Udka kurczaka z majonezem

Udka natrzeć solą wymieszną z pieprzem i czosnkiem. Pozostawić pod przykryciem na godzinę w chłodne miejsce. Następnie na wysmarowanś t.łuszczem blaszkę wyłożyć udka. Majonez wymieszać z ketchupem i posmarować udka. Wierzch posypać bułką tartą. Blaszkę przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika. Gdy mięso będzie już miękkie zdjąć folię i zarumienić wierzch.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

TyTaN 25.03.2012 18:45
bardzo dobre
wiola28a 18.09.2011 23:30
superrr
rakow2
rakow2 05.06.2011 15:44
lubię udka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat