Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka kurczaka w ziołach prowansalskich

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 1 kg
olej 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka kurczaka w ziołach prowansalskich

Udka z kurczaka myjemy. Umyte przekładamy do miseczki. Dodajemy Kucharka, zioła prowansalskie. Wlewamy również łyżkę oleju rzepakowego. Całość mieszamy. Tak przygotowane udka grillujemy na świeżym powietrzu. Najlepiej najpierw nisko na bardzo wysokiej temperaturze, by potem podnieść ruszt i zmniejszyć temperaturę. Dzięki temu mięso będzie niezwykle soczyste. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 11.02.2013 21:17
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak