udka kurczaka w zalewie miodowo musztardowej

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka całe

    4 szt
  • musztarda dijon

    3 łyzki
  • musztarda francuska

    3 łyżki
  • miód pitny

    100 ml
  • ocet winny

    3 łyżki
  • olej

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do miski wlać miód obie musztardy ocet winy olej. Wymieszać .
Kurczaka umyć oczyścić naciąć wsadzić do miski z sosem i wstawić do lodówki na min 2 godz , po 2 godz. przełożyć kurczaka do żaroodpornego naczynia Piec w temp 210 stopni przez około 2 godziny co jakieś 20 -30 min podlewać mięso sosem :)
Podawać z Ziemniakami :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marcin37 15.12.2011 20:14
dziekuje
Zoso 11.09.2011 15:48
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat