Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka kurczaka w panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka kurczaka w panierce

Udka myjemy, osuszamy i nacieramy przyprawą do kurczaka.

Następnie obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej.

Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok. 30 min w temperaturze 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 15.12.2016 12:43
Cudowne i niezwykle smakowite udka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak