Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka kurczaka w marynacie klasycznej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 1 kg
czosnek 3 ząbki
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1

Przepis i sposób przygotowania na: Udka kurczaka w marynacie klasycznej

Mięso dokładnie myjemy i czyścimy. Dodajemy odrobinę oleju na mięso rozprowadzamy bardzo dokładnie marynatę po mięsku. Dodajemy posiekane drobno 3 ząbki czosnku. Całość zakrywamy folią spożywczą i odstawiamy na ok 12 godzin. Najlepiej zrobić to wieczorkiem by na drugi dzień było wsio idealne. Pieczemy w piekarniku. Smacznego.
Czosnek dodaje mięsku idealnego zapachu!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 15.01.2012 12:34
widzę, że Wielkanoc już zawitała ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak