Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka kurczaka w marynacie jogurtowej na grilla

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 800 g
jogurt naturalny 1 szklanka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
ząbki czosnku 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka kurczaka w marynacie jogurtowej na grilla

Udka opłukujemy i osuszamy, przekładamy do miski .Do jogurtu naturalnego dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek ,zioła prowansalskie, pieprz i sól- dobrze mieszamy .
Gotową marynatą zalewamy udka mieszamy i odstawiamy do lodówki na parę godzin.
Grillujemy po ok. 5 min z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 09.08.2015 09:04
wygląda wyśmieniecie! Tak jak lubie.
cooked 30.06.2015 16:45
smakowite kąski ;)
Aannkaa82 30.06.2015 11:16
apetyczne danie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak