Udka kurczaka w marynacie jogurtowej na grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podudzia z kurczaka

    800 g
  • jogurt naturalny

    1 szklanka
  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

    1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • ząbki czosnku

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka opłukujemy i osuszamy, przekładamy do miski .Do jogurtu naturalnego dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek ,zioła prowansalskie, pieprz i sól- dobrze mieszamy .
Gotową marynatą zalewamy udka mieszamy i odstawiamy do lodówki na parę godzin.
Grillujemy po ok. 5 min z każdej strony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mariuszek8 09.08.2015 09:04
wygląda wyśmieniecie! Tak jak lubie.
cooked 30.06.2015 16:45
smakowite kąski ;)
Aannkaa82 30.06.2015 11:16
apetyczne danie ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat