Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka kurczaka pieczone w marynacie miodowej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

udka kurczaka 5 szt,

marynata;

olej rzepakowy 1/2 szkl,
miód płynny 2 łyżki,
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżka,
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka,
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka,
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka,

Przepis i sposób przygotowania na: Udka kurczaka pieczone w marynacie miodowej

Podane składniki na marynatę mieszamy dokładnie z olejem.
Udka oczyszczamy, myjemy i osuszamy.
Kroimy na pół i nacieramy solą.
Następnie zalewamy i nacieramy dokładnie marynatą.
Gotowe odstawiamy na 3 godziny w chłodne miejsce.
Udka układamy na blasze i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy do miękkości mięsa polewając sosem wytworzonym podczas pieczenia lub bulionem.
Podajemy do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:14
dobre mieso.
katarzynka455 04.04.2018 15:49
Smaczne miodowe mięsko:)))
bietka 03.04.2018 08:04
Bardzo smaczny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak