Udka kurczaka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    6 6
  • ziele angielskie

    3 ziarno
  • cebula

    4 4
  • olej

    4 łyżka
  • sól

    3 szcztypty na każde mięso
  • papryka czerwona

    4 szczypty na każde mięso
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka dokładnie umyj, osusz, natrzyj przyprawami. Odstaw w chłodne miejsce. Cebulkę obierz i pokrój. Nagrzej piekarnik i dodaj cebulę. Piecz przez 1.30 min, a potem przełóż na drugą stronę, dodaj ziele angielskie. Podawaj z ziemniakami oraz surówkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
angelika14 21.06.2011 07:00
przepyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat