Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka gotowane i panierowane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 0,5 szt
por (biała część) 0,5 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa do potraw Kucharek
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
jajko 2 szt
mleko 3,2% 0,5 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: udka gotowane i panierowane

Udka dzielimy na podudzie i udko, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie ,dodajemy obrane i opłukane jarzyny ,Gotujemy około 20 - 30 min aby nie były całkiem miękkie ,Udka wyjmujemy i studzimy następnie jajka roztrzepujemy widelcem dodając mleko i przyprawy , Ostudzone udka wkładamy do roztrzepanych jajek na 10 min, po tym czasie udka obtaczamy w tartej bułce i pieczemy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podajemy z frytkami lub z ziemniakami ,albo tylko z surówką .Ja podałam z smażonymi pieczarkami i ziemniaczkami. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.01.2017 00:23
Jak możesz, to dodaj proszę foto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak