Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka faszerowane szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt
Majeranek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
oregano
tymianek
Papryka słodka mielona Prymat
Sól czosnkowa jodowana Prymat
szpinak mrożony 200 g
masło 50 g
ząbek czosnku 2 szt
smalec

Przepis i sposób przygotowania na: Udka faszerowane szpinakiem

Kroki postępowania

1
Udka skalpujemy od kości
Krok 1 - Udka faszerowane szpinakiem foto
2
Masło roztapiamy, dodajemy czosnek, a następnie rozmrażamy szpinak. Czekamy aż odparuje woda
Krok 2 - Udka faszerowane szpinakiem foto
3
Udka faszerujemy szpinakiem i spinamy wykałaczkami.
Krok 3 - Udka faszerowane szpinakiem foto
4
Udka posypujemy przyprawami i odstawiamy na godzinę do lodówki.
Krok 4 - Udka faszerowane szpinakiem foto
5
Udka pieczemy ok 40min w temp 180st
Krok 5 - Udka faszerowane szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzik239 08.01.2016 10:24
Pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak