Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka faszerowane porem

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 5
por 1
majonez 3 łyżki
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka faszerowane porem

Z udek usunąć kości (nie do końca aby się nie rozpadły). Środek natrzeć przyprawami i posmarować majonezem. Nałożyć pokrojony w plasterki por i spiąć wykałaczkami.
Udka włożyć do rękawa do pieczenia i piec godzinę w 180 stopniach. Na ok 10 minut pod koniec pieczenia rozciąć folię aby się przyrumieniły.
Udka podałam z surówką z pekinki, mandarynek i orzechów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 05.07.2013 06:44
uwielbiam udka
Barbara777 26.06.2013 21:38
mniam, musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak