Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurcząt 7 szt
jajko 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka faszerowane

Z umytych udka zdjąć skórę z mięsa tak aby jej nie przerwać. Od kości oddzielić mięso i przemielic przez maszynkę. Do niego dodać jajko, namoczoną bułkę, natkę pietruszki, sól i pieprz, a nastepnie wszystko wymieszać. i powkładać gotowy farsz w skórę, na końcu ja zawiązać lub zaszyć by farsz nie wypadł.Obtoczyć lekko w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać na zimno lub ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka91 31.07.2012 12:20
exstra
EWI 31.07.2012 09:21
super
Rafał10 31.07.2012 09:03
bardzo apetyczne :)
Pietruszka 31.07.2012 08:19
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak