Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka duszone w cebuli i marchewce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
Przyprawa do mięs Prymat
cebula biała 2 szt
marchewka 2 szt
woda 200 ml
Kostki rosołowe Kucharek 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Udka duszone w cebuli i marchewce

Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę kroimy w piórka. Udka przyprawiamy przyprawą do mięsa. Wszystko podsmażamy przez 5 minut na rozgrzanej patelni. Przekładamy do garnka, podlewamy bulionem (woda+ kostka), doprawiamy solą, pieprzem i pieprzem cayenne. Dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 09.01.2015 10:58
aromatyczne danie
Megg 09.01.2015 10:24
super smaczny obiadek
Ewelina1991 09.01.2015 09:15
pyszne danie
engie23 09.01.2015 09:01
z chęcią bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak