Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka drobiowe z powidłami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udek z kurczaka, 6 sztuk
soli 2 łyżeczki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżeczki
pieprzu 1 łyżeczka
słodkiej papryki 1 łyżeczka
powideł śliwkowych 6 łyżek
miodu 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka drobiowe z powidłami

Udka z kurczaka opłukać ,osyszyć i oddzielić pałki od udek. Wszystkie przyprawy z bułką tartą wymieszać ze sobą i dokładnie natrzeć mięso. Odstawić na 30 minut. Powidła śliwkowe wymieszać z miodem i odstawić. Blachę natłuścić olejem i ułożyc udka z kurczaka. Piec ok 40 minut. Po tym czasie polać po całości powidłami i zapiec kolejne 20 minut. Po upieczeniu wyporcjować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 12.03.2017 21:10
Leż smakowite udka,;)
margaret 12.02.2014 16:53
fajny przepis, ciekawe jak smakuje:)
Róża1 01.02.2014 18:47
fajny przepis :-)
Konczi 01.02.2014 18:46
to musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak